Logo Berg en Daal Dierenkliniek
Berg & Daal 

 

 

 

 

Gebitspreekuur

Net als bij ons is onderhoud van het gebit bij uw hond of kat belangrijk. 80% van de honden en katten ouder dan 3 jaar heeft problemen met het gebit, variŽrend van stank uit de bek tot loszittende tanden en kiezen.

Tandplaque
Deze problemen ontstaan, doordat tandplaque aan de tand kan hechten en verkalkt tot tandsteen. Van daaruit kan het tandvlees gaan ontsteken en zullen later tanden en kiezen verloren gaan. Al met al kan dit een pijnlijk proces zijn bij uw huisdier. Het is belangrijk te weten dat een hond of kat niet snel zal stoppen met eten. Als het last van een kies heeft, eet hij/zij meestal gewoon met de andere kant.

Andere problemen
Een vies gebit geeft echter niet alleen problemen in de bek zelf, maar kan op den duur ook schade aan organen als nieren, lever en hart veroorzaken, doordat kleine brokjes ontstekingsweefsel vastlopen in de kleinere bloedvaatjes met alle gevolgen van dien. Een schoon gebit is dus niet alleen een oplossing voor de stank uit een bek, maar het verkleint ook de kans op inwendige problemen. Tegen de tijd dat u die namelijk opmerkt, is de schade al ontstaan.

Gratis gebitspreekuur
Om u te ondersteunen in het zo gezond mogelijk houden van het gebit van uw huisdier, is er op woensdagochtend een gratis* gebitspreekuur. Tijdens dit spreekuur controleert onze paraveterinaire Janice niet alleen het gebit, maar zal ze ook de problemen en eventuele aanpak met u bespreken. Vaak is het nodig om het gebit eerst een keer goed onder narcose te laten reinigen. Daarna zal ze u begeleiden om het gebit thuis zelf schoon te houden. Uiteraard kunt u ook op het gebitspreekuur terecht als uw huisdier nog geen klachten heeft, maar u advies wilt krijgen om problemen te voorkomen.

Wilt u graag het gebit van uw huisdier laten controleren, maakt u dan een afspraak bij Janice voor een gratis controle.

*Het spreekuur is puur bedoeld om de tanden van uw huisdier te laten bekijken. Voor eventuele gelijktijdige andere problemen zult u een afspraak bij de dierenarts moeten maken. Als u het gebit van uw huisdier op een ander tijdstip dan de woensdagochtend wilt laten controleren dan zullen daar consultkosten voor gerekend worden.

 

 

Gebitspreekuur

 

 

Gebitspreekuur

 

 

Gebitspreekuur