Logo Berg en Daal Dierenkliniek
Berg & Daal 

 

 

 

 

Puppy cursus

Om een pup om te toveren tot een leuke en gehoorzame volwassen hond is meer nodig dan een beetje socialiseren. Het is belangrijk dat de hond al op zeer jonge leeftijd leert wie de baas is en wat er van hem wordt verlangd. Dit vergt training, niet alleen van de pup maar ook van de baas.

Een pup leert de eerste 16 weken razendsnel, zowel goede als slechte dingen. Het is dan ook aan te raden om een training te starten ruim voordat de pup de leeftijd van 16 weken heeft bereikt. Bij de meeste hondenscholen is er een lange wachttijd waardoor de pup buiten deze leeftijd dreigt te vallen. Bovendien willen veel scholen de pup niet voor de 12e week trainen, omdat ze nog niet volledig gevaccineerd zijn en dan meer risico op infecties zouden lopen.

Wij bieden u de mogelijkheid om een basiscursus voor de pup te volgen vanaf een leeftijd van 8 weken. Hoewel de pup dan nog niet volledig gevaccineerd is, is het risico niet groter dan bij ieder ander bezoek aan de praktijk. De cursus bestaat uit 1 theorieavond en 9 praktijklessen waarin aandacht wordt gegeven aan de volgende basiselementen:

  • aandachtsoefeningen
  • basiscommando's als zitten, blijven, komen.
  • lopen aan de lijn zonder te trekken
  • spel en ontspanning
  • socialisatie met mens en dier
  • leren kijken naar uw hond
Aan het eind van de cursus zult u de pup beter begrijpen en heeft de pup de eerste stappen gezet om een gehoorzame hond te worden.

De kosten voor de cursus kunnen per les Š Ä 13,50 voldaan worden of in 1x keer Ä 110,00 voor 10 lessen. Ook puppen die geen patiŽnt bij ons zijn, zijn van harte welkom.

Op deze pagina staan een paar filmpjes.

 

 

puppy cursus