Logo Berg en Daal Dierenkliniek
Berg & Daal 

 

 

 

 

Vermist? Gevonden!

Wist u dat er van de in Nederland aanwezige katten - zo'n 3,3 miljoen dieren- slechts 1 op de 20 is voorzien van een identificatiechip? En dat door hun 'weinig unieke uiterlijk' de meeste gevonden katten nooit meer bij hun eigenaar terugkomen? Zij komen dan uiteindelijk in het asiel terecht. Zonder identificatie is het bijna niet mogelijk om deze dieren als nog thuis te brengen.

Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om een unieke vorm van identificatie aan te brengen met behulp van een elektronische microchip. Iedere chip is voorzien van een eigen unieke code. Zodra een chip bij uw hond of kat is ingebracht, is deze unieke code aan uw huisdier gebonden. Op deze manier is uw huisdier altijd te identificeren.

De chip, ter grote van een eurocent, wordt met behulp van een injectienaald onder de huid aangebracht. Met behulp van een afleesapparaat kan de code afgelezen worden. Deze code kan via een databank opgezocht worden, waarna de eigenaar ingelicht wordt. Het is hierbij wel belangrijk dat uw gegevens correct blijven. Geef dus bij een verhuizing of wijziging van telefoonnummer de juiste gegevens door aan de databank.

Op www.DierEnChip.nl staat allerlei nuttige informatie zoals antwoorden op vaak gestelde vragen over chippen, registreren en een aantal verhalen over succesvolle herenigingen van dieren met hun baasje.

 

 

chip met eurocent