Logo Berg en Daal Dierenkliniek
Berg & Daal 

 

 

 

 

Verzekeringen voor uw huisdier

Als je net een pup of kitten in huis hebt gehaald, sta je er nog niet direct bij stil dat ze ook ziek kunnen worden. En ook al is het dier nu gezond, het kan altijd bij een ongeval betrokken raken of in de toekomst ernstig ziek worden. Medische kosten kunnen hierbij flink oplopen. Soms zo hoog dat het leven van uw huisdier afhangt van een financi๋le overweging. U wilt vast niet voor een dergelijk dilemma komen te staan.

Om te voorkomen dat u ooit deze keuze moet maken, kunt u uw huisdier tegen medische kosten verzekeren. Tegenwoordig zijn er diverse maatschappijen die een zorgverzekering aanbieden. De afgelopen jaren zijn echter diverse kleine verzekeraars failliet gegaan, waardoor mensen na jarenlang premie betaald te hebben niets meer konden declareren. Onze ervaring is dat u het best uit bent bij een verzekering die gesteund wordt door een grote maatschappij. Zij staan namelijk garant voor de uitkeringen.

Dit zijn twee goede voorbeelden. Klik op de links voor meer informatie:

 

Praktijkvoorbeeld hond

Buck, een kruising Leonberger van 10 jaar, werd ons aangeboden met de klacht dat hij veel plaste. Na bloedonderzoek en een echo bleek hij een prostaatcyste te hebben die op dat moment met een punctie en castratie behandeld kon worden. In eerste instantie leken de kosten mee te vallen tot het moment dat de cyste zo groot werd dat Buck alsnog door een specialist geopereerd moest worden. Gelukkig was de eigenaar verzekerd en springt Buck nu weer vrolijk rond.

Medische kosten
Bloedonderzoek + echo €250,=
Castratie €180,=
Operatie €900,=

In totaal kostte de behandeling van Buck €1330,=. Gelukkig kreeg de eigenaar via zijn zorgverzekering €1077,30 terug.

 

Praktijkvoorbeeld kat

Sam, een gecastreerde kater van 2 jaar, kwam in de weekenddienst met de klacht dat hij steeds mauwend op de kattenbak zat. Hij bleek niet te kunnen plassen doordat zijn plasbuis verstopt zat. Bovendien was hij erg suf en wilde niet eten. Na het doorspoelen van de plasbuis kon Sam wel weer urineren maar hij bleef suf en weigerde nog steeds zijn eten. Uit bloedonderzoek bleek dat door de verstopping z'n nieren verslechterd waren. Sam werd opgenomen en werd aan het infuus gelegd. Gelukkig krabbelde hij na een paar dagen weer op en mocht hij na een week weer met een opgeluchte eigenaar mee naar huis.

Medische kosten
Weekendbehandeling €150,=
Bloedonderzoek €70,=
Opname + infussen €250,=

In totaal kostte de behandeling van Sam €470,=. Gelukkig kreeg de eigenaar via de zorgverzekering €380,70 terug.

 

 

 

 

 

petplan

 

 

proteq